::welcome to jantung hati si meoww's blog..*HHA*..:jangan lupa letak komen lepas view..:dtg lg taw..:thx sbb sudi baca post2 kat blog yg sangat-sangat hampeh ni..*ngeh3*::

click for me..:)

Saturday, April 7, 2012

Bella's son. BENTO =]


Assalamualaikum...:)
pagi2 lagi dh post..hihi..buang masa kat blog kejap. hari ni kelas xda..sabtu and ahad..hihi
ok~ kalau nk dijadikan cerita, sebenarnya Bella dh ada anak..
post yg sebelum ni, cuma memperkenalkan kusing rina sajaaa..
ok..cerita bermula macam ni, 
tahun lalu (2011) rina study di KL, so sebelum pergi KL rina dh mating kan Bellah ni dgn kucing kampong jerrr~sbb teringin nak ada anak ( Bella tu kira adikla kononnyaa..hikhikhik)
pastu, rina ingatkan Bella ni belum mengandung lg, jd xpala kn..he
tup tap rina balik dari cuti semester, mama rina hantar Bella utk mating dgn kawan aunty rina, mmg excited..
TETAPI !
kawan aunty rina ckp Bella dh melahirkan dua ekor anak!
dgr mmg excited gila2..haha, tp yang mendukacitakan, boleh pulak kawan aunty rina tu xnak bagi Bella and anaknya..(WHAT?)
ok..nk dipendekkan cerita, rina berusaha utk dapatkan Bella dan anaknya, mula2 pegi dgn tunang rina, dapat Bella, anak drg xnk bagi.. ( Bella jer? anak tu bkn dr hasil mating dgn kucing drg, tp hasil rina yg bagi mating! budusss)
pastu bagitau dgn mama dan bapa rina, esoknya kami sekeluarga dtg rumah drg..
well, my dad memang sayang dengan kucing and jangan main2 dgn en.jamil a.k.a my dad..(lol)
kalau diikutkan, memang kami yang ada hak atas anak Bella, jd disebabkan kami masih ada timbang rasa,kami bagi seekor dgn drg..mula2 memang bekeras gilaaa kwn aunty rina ni, pastu smpai papa rina nak repot polis (amek ko!haha)
at last, dpt seekor..dan dijadikan nama BENTO..nama makanan jepun..hikhik
huh~penatnyaa taipp..anyway, saudara kembar Bento tu jantan jugak, tapi ikut papa Bento yg ada stoking di kaki n tgn..huhu..

okla..masa balik sem dulu x byk ambil gambar Bento..hihi..ni lah gambar Bento kesayangan..:)
comel jeee Bento ni masa kecik..ni umo 2 bulan..

masa ni bawa Bento ke pantai..memang dia rasa pelik mula2 sampai sana..jalann pun terkedek2..
pastu lama2 ok jugak..
Bento: aduyayy..panaslaaaaa...:(

garang laa muka Bento ni,,hohoho
Bento: habisla kamera tu Bento kerjakan , suka ambil gambar eaa, tunggu..=p

walaupun Bento ni nakal..tapi dia suka kena peluk~kiut adik rina ni..dengan penuh perasaan peluk Bento..haha

hehe..nak tau? Bella baru jer melahirkan 4 kittens..mmg kiut2..nnti rina upload..k..
wassalam..=]

 -----------------the end----------------
Photobucket

2 comments:

Nurul Afifah said...

eeeeeeee...comel mata dia....
geram aku tinguk....^_^
berapa suda umurnya tu shar?

Jantung Hati Si Meoww said...

haha..geram kn..ak pun..mcm pakai eye liner ja..haha..belum setahun lagi..bulan 8 ni baru setaun..so bru 8 bulan..hee~:)